пʼятниця, 18 березня 2016 р.

Як правильно організувати роботу шкільних сайтів

site-620x330
Сучасний темп розвитку суспільства надзвичайно високий. Щоб встигати за змінами, людина повинна сприймати величезну кількість інформації, яка надходить з всього світу. Тому інформаційні технології мають сьогодні пріоритетне значення в усіх сферах діяльності й визначають розвиток суспільства завтрашнього дня. У галузі освіти ці технології знаходять застосування в багатьох напрямках діяльності, зокрема, оновлюється зміст освіти, започатковується дистанційне навчання, впроваджуються нові форми спілкування: електронна пошта, відеоконференції, участь у роботі інтернет-форумів…
Одним з засобів реалізації інформаційних технологій у школі є створення діючого веб-сайту навчального закладу у мережі Інтернет.
Для чого сайт школі? 

Вагомою складовою інформаційного простору навчального закладу може стати шкільний сайт, як електронний представник школи в мережі Інтернет. Його створення – це крок до відкритості шкільного навчально-виховного процесу, що сприяє приверненню уваги громадськості, батьків до питань формування та реалізації освітньої політики школи. Перед сучасним навчальним закладом постала вимога сьогодення – мати досконалий шкільний веб-ресурс, який надасть змогу презентувати школу, розмістити свої напрацювання, шкільні новини, створити засіб спілкування у мережі Інтернет.
Але така нелегка ланка роботи повинна бути затверджена діловим документом, який буде стимулювати працівників школи не тільки для розроблення моделі, але й постійність оновлень матеріалів сайту.
«Сухий» наказ «Про створення сайту» може викликати неабияке обурення шкільних колективів, зокрема посадових осіб, що будуть залучені до роботи з шкільним сайтом. Тому краще таку роботу організувати через конкурс і звичайно не забути про цінні призи та нагороди.
Джерело: infosvit.if.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар